Gambar Usahawan & Produk
Gambar Usahawan
Nama: Profesor Kikunae IkeadaPendidikan: Universiti Tokyo
Kejayaan: 1908-Beliau berjaya mengasingkan glutamat daripada
rumpai laut dan mendapati ia mempunyai keupayaan
untuk menyerlahkan rasa makanan.
Penemuan beliau telah diperkenalkan di pasaran dalam
bentuk penambah perisa AJI-NO-MOTO yang
bermakna Pati Citarasa (secara saintifik, ia dinamakan
Monosodium Glutamat, atau singkatannya MSG)
1961-AJI-NO-MOTO dijual di lebih daripada 100
negara, dan 15 kilang Ajinomoto yang berada di seluruh
dunia membekalkan kira-kira satu pertiga daripada 1.5
juta tan Monosodium Glutamat di pasaran dunia.
Produk
Runcit
Selama lebih 40 tahun, Ajinomoto (Malaysia) Berhad meningkatkan dan mengembangkan jenama baru demi membekalkan perencah dan ramuan perasa pelbagai variasi kepada rakyat Malaysia. Hari ini, kami terus berkembang, baik dari segi kepelbagaian produk mahupun kualiti. Kami sentisa berusaha untuk menawarkan produk serta perkhimatan yang inovatif, menurut piawaian dan berkualiti tinggi. Industri
Ajinomoto (Malaysia) Berhad mempunyai perencah-perencah berfungsi yang bernama “TENCHO.” Produk-produk “TENCHO” digunakan meluas dalam industri pemprosesan makanan seperti pengeluar makanan mi segera, perencah, makanan snek, sos, makanan terproses and sebagainya.
Ajinomoto (Malaysia) Berhad mempunyai perencah-perencah berfungsi yang bernama “TENCHO.” Produk-produk “TENCHO” digunakan meluas dalam industri pemprosesan makanan seperti pengeluar makanan mi segera, perencah, makanan snek, sos, makanan terproses and sebagainya.
No comments:
Post a Comment